8214 Pääjakokeskus (PJK) kotiautomaation liitännällä
8214 Pääjakokeskus (PJK) kotiautomaation liitännällä 8214 Pääjakokeskus (PJK) kotiautomaation liitännällä 8214 Pääjakokeskus (PJK) kotiautomaation liitännällä 8214 Pääjakokeskus (PJK) kotiautomaation liitännällä 8214 Pääjakokeskus (PJK) kotiautomaation liitännällä 8214 Pääjakokeskus (PJK) kotiautomaation liitännällä
Selega Tuote Oy

8214 Pääjakokeskus (PJK) kotiautomaation liitännällä

Selega ryhmäkeskusten tuotesarjan uusin PJK on nyt valmiina pientaloprojekteihin

2 970,00 €
Sisältää alv. 24 %
Toimitusaika 7 - 14 työpäivää

8214 PJK jatkaa siitä, mihin edelliset  mallimme ovat jääneet. Menneiltä vuosilta tunnetuksi tulivat kahdeksan eri versiota "älykkäitä" keskuksia eri tuotemerkeillä. Muutama "hajautettu äly" välissä ja lopulta siirryttiin näihin "viisaan" periaatteen malleihin, joissa nyt siis neljäs sukupolvi on myynnissä.

PJK noudattaa viisaan talon periaatteita

Täysin valmiin pääjakokeskuksen asentaminen on helppoa. Kotiautomaation toteuttaminen käy tämän tuotteen kanssa helposti. Keskuksessa on valmiina apureleitä ja kontaktoreita runsaasti ja harkitusti. Kodinohjaus voidaan tuoda keskuksen riviliittimille periaatteessa mistä tahansa järjestelmästä. Yksinkertaisimmillaan ohjaus voi tapahtua tavallisilla vipukytkimillä, mutta parempi tapa on tietysti järjestää ainakin perusautomatiikka ulkovaloille. Ja ääripäässä ohjauksen voi rakentaa vaikka tietokoneella. Eli lyhyesti sanottuna PJK toteuttaa aidoimmillaan meidän periaatteemme "talo ei saa ollam älyn varassa vaan äly on hyvä lisävaruste".

Selega -tuotteissa on tarjolla Smart L -ohjauskeskus hoitamaan kaikki ulkovalojen, sisävalojen ja sähköryhmien älykkäät toiminnot. Smart L-ohjauskeskus on liitettävissä suoraan pääjakokeskukseen 10 -parisella kaapelilla. 

Pääjakokeskuksen ohjattavat lähdöt:

- kotona / poissa

- yövalaistus

- pihan yleisvalot

- pihan kohdevalot

- rakennusten julkisivuvalot 

- pihan koristevalot

- kaksi erikseen ohjattavaa ryhmää (esim säteilylämmitys tms)

- sähköryhmien katkaisu palovaroittimien hälyttäessä

- ovikellon muuntaja 8Vac vakiona (varaus video-ovikelloon)

Kotona/poissa -toiminto

Lieden ja sähkökiukaan kotona/poissa -toiminto valitaan PJK:n sisällä riviliittimillä. Valinta on näin helppo tehdä samalla, kun kyseiset laitteet asennetaan taloon. Valinta tehdään sen mukaan, onko niissä sisäänrakennettuja kellokytkimiä tai muuta syytä, jonka vuoksi ne on syytä pitää sähköverkossa kiinni myös poissa ollessa.

Pistorasiaryhmille keskuksessa on sekä kotona/poissa -lähtöjä että kiinteitä lähtöjä. 10A:n yleispistorasiaryhmille suositellaan vedettäväksi 4x1.5S -johto, jolloin jokaisessa pistorasiassa on mahdollisuus yksilöllisesti valita toimintatapa.

Valaistuksen ohjaus

Ulkovaloille PJK:ssa on edellä esitetyn listan mukaisesti 5 kpl syttymisryhmiä, joiden käyttäytyminen määräytyy kotiautomaation mukaan. 

Sisävalojen ryhmille on 6 kpl varokkeita, joka riittävät hyvin nykyisten LED-valojen aikakaudella. Näihin lähtöihin voi kytkeä Selega -valokeskuksen tai suoraan perinteiset valoryhmät. Jos valaistus rakennetaan perinteisesti, niin keskuksessa on tilaa lisätä ryhmille yhteiset kontaktorit myös valojen sammutusta varten. Huomattavasti paremman ja monipuolisemman valaistuksen ohjauksen voi toteuttaa erillisillä valokeskuksilla. Niihin on helppo järjestää LED-valojen liitäntälaitteita ja valonsäätimiä.

Mikään ei tietenkään estä käyttämästä mesh-verkkoon liitettäviä langattomasti ohjattavia valaisimia / lamppuja, kuten Philips HUE tai Schneiderin Wiser -järjestelmän tuotteita. Mahdollisuuksia ns älytalon luomiseen on paljon.

Asentamisen helppous

PJK:n sisäinen johdotus on viety komponenteilta riviliittimille, joten kenttäkaapeleita ei tarvitse pujotella keskuksen sisällä. Keskuksen läpi voi vetää joitakin johtoja niille varattua asennuskanavaa pitkin. Jos johtoja on enemmän, niin sitä varten PJK kannattaa asentaa asennuskiskoilla irti seinästä ja näin johdoille jää tilaa keskuksen taakse.

Läpivientejä varten keskuksen ylä- ja alapäädyissä on kaksi laippa-aukkoa kummassakin. 

Asennuskiskojen lisäksi keskuksen mukaan voit valita kätevät kääntölaipat 4 kpl pakettina.

Dokumentit

Liitetiedoista voi ladata asennusohjeet ja yleiskaavion pdf-muodossa.  Dwg-tiedoston saat, kun laitat viestiä meille, niin toimitetaan sähköpostiin.

Syvyys:
120 mm
Korkeus:
1350 mm
Leveys:
520 mm
Paino:
60 kg
Yhteensopivat tuotteet