8214 Ryhmäkeskus kotiautomaation liitännällä 4.0
8214 Ryhmäkeskus kotiautomaation liitännällä 4.0 8214 Ryhmäkeskus kotiautomaation liitännällä 4.0 8214 Ryhmäkeskus kotiautomaation liitännällä 4.0 8214 Ryhmäkeskus kotiautomaation liitännällä 4.0
Selega Tuote Oy

8214 Ryhmäkeskus kotiautomaation liitännällä 4.0

Selega ryhmäkeskusten tuotesarjan uusin versio on nyt valmiina pientaloprojekteihin

2 970,00 €
Sisältää alv. 24.00 %
Toimitusaika 7 - 14 työpäivää

Versio 4.0 jatkaa siitä, mihin edelliset  mallimme ovat jääneet. Menneiltä vuosilta tunnetuksi tulivat kahdeksan eri versiota "älykkäitä" keskuksia eri tuotemerkeillä. Muutama "hajautettu äly" välissä ja lopulta siirryttiin näihin "viisaan" periaatteen malleihin, joissa nyt siis neljäs sukupolvi on myynnissä.

Täysin valmiin ryhmäkeskuksen asentaminen on helppoa. Kotiautomaation toteuttaminen käy tällä tuotteella helposti. Keskuksessa on kaikki tarvittava valmiina tavallisen pientalon tarpeisiin. Kodinohjaus voidaan kytkeä keskuksen riviliittimille periaatteessa mistä tahansa järjestelmästä. Yksinkertaisimmillaan ohjaus voi tapahtua tavallisilla vipukytkimillä, mutta parempi tapa on tietysti järjestää ainakin perusautomatiikka ulkovaloille. Ja ääripäässä ohjauksen voi rakentaa vaikka tietokoneella.

Ryhmäkeskukseen voi valita eri tasoisten kodinohjausten liittämiseen sopivan sovitteen.

Selega -tuotteissa on tarjolla Smart -tason ohjauskeskus hoitamaan kaikki ulkovalojen, sisävalojen ja sähköryhmien keskitetyt toiminnot. Smart -ohjauskeskus on liitettävissä suoraan Selega ryhmäkeskukseen 10 -parisella MHS -tai vastaavalla kaapelilla. 

Ryhmäkeskuksen Smart -ohjauksessa:

- kotona / poissa

- yövalaistus

- pihan yleisvalot

- pihan kohdevalot

- rakennusten julkisivuvalot 

- kaksi erikseen ohjattavaa ryhmää (esim säteilylämmitys tms)

- sähköryhmien katkaisu palovaroittimien hälyttäessä

Lieden ja sähkökiukaan kotona/poissa -toiminto valitaan ryhmäkeskuksen sisällä riviliittimillä. Valinta on näin helppo tehdä samalla, kun kyseiset laitteet asennetaan taloon. Valinta tehdään sen mukaan, onko niissä sisäänrakennettuja kellokytkimiä tai muuta syytä, jonka vuoksi ne on syytä pitää sähköverkossa kiinni myös poissa ollessa.

Pistorasiaryhmille keskuksessa on sekä kotona/poissa -lähtöjä että kiinteitä lähtöjä. 10A:n yleispistorasiaryhmille suositellaan vedettäväksi 4x1.5S -johto, jolloin jokaisessa pistorasiassa on mahdollisuus yksilöllisesti valita toimintatapa.

Valoryhmille on 6 kpl ryhmävarokkeita, joka riittää hyvin nykyisten LED-valojen aikakaudella. Näihin lähtöihin voi kytkeä Selega -valokeskuksen tai perinteiset valoryhmät. Jos valaistus rakennetaan perinteisesti, niin ryhmäkeskuksessa on tilaa lisätä ryhmille yhteiset kontaktorit myös valojen sammutusta varten. Huomattavasti paremman ja monipuolisemman valaistuksen ohjauksen voi toteuttaa erillisillä valokeskuksilla. Niihin on helppo järjestää LED-valojen liitäntälaitteita ja valonsäätimiä. 

Ryhmäkeskuksen sisäinen johdotus on viety komponenteilta riviliittimille, joten kenttäkaapeleita ei tarvitse pujotella keskuksen sisällä. Keskuksen läpi voi vetää joitakin johtoja niille varattua asennuskanavaa pitkin. Jos johtoja on enemmän, niin sitä varten keskus kannattaa asentaa asennuskiskoilla irti seinästä ja näin johdoille jää tilaa keskuksen taakse.

Läpivientejä varten keskuksen ylä- ja alapäädyissä on kaksi laippa-aukkoa kummassakin. Näihin voi valita tarvikkeiksi käätölaipat.  

Versio 4.0 -ryhmäkeskus on toimitusvalmiina kesän 2021 rakennusprojekteihin.

Liitetiedoista voi ladata yleiskaavion pdf-muodossa.

Syvyys:
120 mm
Korkeus:
1350 mm
Leveys:
520 mm
Paino:
60 kg