Omakotitalon valaistus- ja sähkösuunnittelu
Omakotitalon valaistus- ja sähkösuunnittelu Omakotitalon valaistus- ja sähkösuunnittelu Omakotitalon valaistus- ja sähkösuunnittelu
Selega Tuote Oy

Omakotitalon valaistus- ja sähkösuunnittelu

Räätälöitävä palvelupaketti uuden talon rakentajille toimialueellamme (*.

690,00 €
Sisältää alv. 24.00 %

Voit rakentaa juuri teille sopivan palvelupaketin. Siihen sisältyy aina alkukeskustelu meidän toimistolla tai puhelinyhteydellä, jolloin sovitaan tarkemmin aikatauluista.

Jos valintojen tekeminen tuntuu nyt alussa vaikealta, niin voit tilata huoletta peruspaketin ja täydennämme yhtiestyössä valintoja suunnittelun edetessä.

LISÄPALVELUT / PALAVERI:

Erittäin suositeltavaa on pitää palaveri saman pöydän äärellä, koska silloin on helpompi keskustella ja tulla ymmärretyksi puolin ja toisin. Haluan kuulla mahdollisimman paljon toiveita ja omia ideoita. Ja yritän parhaani mukaan myös esitellä ratkaisumalleja niin toimivuuden kuin kustannustenkin näkökulmista. Palaveri meidän toimistolla sisältyy perushintaan. Voit myös tilata palaverin teille kotiin meidän toimialueella pienellä lisämaksulla.

Oletuksena laadin suunnitelman aina viisasta periaatetta noudattaen eli käytän tavallista perustekniikkaa pohjana ja sitten sen päälle lisätään älykästä tekniikkaa tilaajan asettamien reunaehtojen mukaan. Tämänkin vuoksi on tarpeen keskustella vaihtoehdoista tilaajan kanssa.

MUUT LISÄPALVELUT:

Piirustukset talotehtaalle tai elementtisuunnitteluun

Osa talotehtaista asentaa sähkörasioita tehtaalla ja varsinkin betonielementteihin ne asennetaan jo valimossa. Näissä tapauksissa tehdas tarvitsee kaaviot ja ohjeet tehtaan asentajille. Eri tehtailla on erilaisia vaatimuksia näiden piirustusten sisällöstä ja tarkkuudesta. Tällaisen erillisen dokumentin laatiminen on mahdollista tilata jo tässä yhteydessä, jos on talotoimittaja on tiedossa.

Valaistussuunnitelma

Perushinta pitää tietysti sisällään myös valaistuksen niin, että jätetään avoimeksi lopullinen valaisinvalinta ihan mallikohtaisesti. Näin menetellään hyvin usein, kun rakentaja haluaa vertailla eri valaisinmalleja, hintoja ja hankintakanavia. Myös urakoitsijalle jää tässä mahdollisuus tarjota erilaisia vaihtoehtoja.  Lisäpalveluista voi valita erikseen valaistussuunnittelun, jolloin laadin mallikohtaisen luettelon sopivista valaisimista ja niiden hankintapaikoista ja tällöin urakoitsijat ovat kilpailutuksessa samalla viivalla.

Pihan valo-ja sähkösuunnitelma

Moni rakentaja haluaa suunnitella myös talon ympäristön mahdollisimman tarkasti jo talon suunnittelun yhteydessä. Pihalle voi olla tulossa valojen lisäksi vesiaiheita ja pistorasioita työkaluille, robottileikkureille ja vaikka mille. Monipuolisen pihan sähkösuunnittelu on ihan oma kokonaisuutensa. Jos pihaa ei erikseen suunnitella, niin asemapiirustukseen merkitään vain varauksia myöhemmin tehtäville pihan asennuksille.

KERROKSET

Talon koko vaikuttaa myös työmäärään jo suunnittelussa. Erityisesti eri tasoihin rakennettavat tilat. Siksi suunnittelun hintamriippuu näiden tasojen määrästä. Neliömäärillä ei niinkään ole vaikutusta.

VARUSTELU

Näillä valinnoilla voit vaikuttaa jo heti suunnitelman alkuvaiheessa suunnitelman sisältöön. Valintoja voi tehdä myös myöhemmin suunnittelun edetessä keskustelujemme perusteella. Kaikkea ei tarvitse tietää etukäteen. On paljon varusteluun liittyviä valintoja, joilla ei ole suoranaista vaikutusta suunnittelutyön hintaan ja siksi valintaruutuja ei tässä verkkokaupassa ole kovin paljon. Jotkut tekniset järjestelmät vaativat enemmän selvittelyä ja yhteensovittamista ja siksi niistä koituu myös lisäkustannuksia. 

SUUNNITTELUPROSESSIN ETENEMINEN

Suunnittelun aikana lähetän välivaiheista tarpeen mukaan luonnoksia ja niistä voidaan keskustella sähköpostilla ja puhelimitse. Lisäpalavereja voidaan tietysti myös sopia ihan tarpeen mukaan.

Valmiin suunnitelman toimitan joko tiedostoina sähköpostiin tai tulostan paperikopiosarjoja halutun määrän. A4 suuremmat teetän kopiofirmassa ja niistä sitten tulee eri lasku.

SUUNNITELMAN SISÄLTÖ

Tässä paketissa on kaikki tarvittavat piirustukset ja kaaviot, joiden perusteella sähköurakoitsija pystyy talon asennukset toteuttamaan. Tarkoittaa käytännössä sitä, että asentajan ei tarvitse laatia mitään lisäsuunnitelmia eli ns työkuvia tekemisen tueksi.

Pidän suunnitelmia ajan tasalla projektin edetessä ja päivitän luovutuskuvat käyttöönottotarkastukseen.

*) Toimialueemme: 

PÄÄKAUPUNKISEUTU (Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa, Sipoo, Tuusula, Kerava, Järvenpää), 

Päijät-Häme, Kymenlaakso, Lappeenranta, Mikkeli

Alueen rajat ovat joustavia ja kannattaa kysyä palveluja myös muualta. Etätyönä on tehty aina Lappia myöten monia projekteja.