8314 Valokeskus 16+4-kanavaa
8314 Valokeskus 16+4-kanavaa
Selega Tuote Oy

8314 Valokeskus 16+4-kanavaa

Siemens LOGO -minilogiikalla varustettu valaistuksen ohjauskeskus kotiautomaation laajennukseen

2 290,00 €
Sisältää alv. 24 %
Toimitusaika 7 - 14 työpäivää

Valokeskus on suunniteltu ohjaamaan rakennuksen sisävalaistusta. Yksi kanava tarkoittaa aina yhtä syttymisryhmää, jota ohjataan pienjännitepainikkeella. Jos kanavaan lisätään valonsäädin, muuttuu syttymisryhmä himmennettäväksi ilman, että logiikalle tarvitsee tehdä mitään ohjelmointia tai asetteluja.

4 lisäkanavaa ovat liikekytkimellä ohjattavia valoja varten ja toimivat erillään muista kanavista.

Sisävalaistuksen logiikkaohjaus tarkoittaa käyttäjälle muutamia käteviä hyötyjä. 

1) Kaikki logiikan ohjauksessa olevat valot voi sammuttaa yhdellä painikkeella (keskusohjaus -painikekojeessa)

2) Käyttäjä voi asettaa minkä tahansa syttymisryhmän syttymään yhdellä painikkeella (keskusohjaus -painikekojeessa)

3 Käyttäjä voi asettaa minkä tahansa syttymisryhmän kohdalle eston, jolla se ryhmä ei sammu "yötilanteessa", vaikka keskusohjauspaniketta käytetään. Tämä on hyödyllinen ominaisuus silloin, kun talossa on useita käyttäjiä ja halutaan jättää valot päälle esim lasten huoneisiin tai kylpyhuoneisiin.

4) Käyttäjä voi asettaa minkä tahansa syttymisryhmän ns koristevaloksi, joka syttyy yhdestä painikkeesta tai automaattisesti kellon, kalenterin ja hämäräkytkimen ohjaamana. Näin huoneisiin voi ripustaa ikkunoille esimerkiksi joulukoristevaloja ohjattaviin pistorasioihin. Koristevalo toimii automaattisesti, mutta sitä voi silti edelleen ohjata huoneen omilla ohjauspainikkeilla.

5) Käyttäjä voi asettaa minkä tahansa syttymisryhmän ohjautumaan hämäräkytkimellä päälle tai pois.

Valokeskuksia voi asentaa samaan taloon teoriassa rajattoman määrän ja niiden keskitetyt ohjaukset kytketään yhteen. Näin on mahdollista järjestää isonkin talon keskitetty valaistuksen hallinta yksinkertaisella ja luotettavalla tavalla.

Kaapelointi tehdään ns tähtimäisesti eli ohjauspainikkeilta heikkovirtajohdot keskukselle ja keskukselta vastaavasti vahvavirtajohdot valaisimille. Valokeskus muodostaa siten tähden keskipisteen. Näitä keskipisteitä voi olla talossa esimerkiksi yksi joka kerroksessa.