8286 Ohjauskeskus L
8286 Ohjauskeskus L
Selega Tuote Oy

8286 Ohjauskeskus L

Kodinohjauksen laaja perusratkaisu Selega -ryhmäkeskuksen kaveriksi

1 990,00 €
Sisältää alv. 24 %
Toimitusaika 2 - 3 työpäivää

L-tason ohjauskeskus toteuttaa tärkeimmät toiminnot, jotka tyypillisesti halutaan lähes jokaiseen pientaloon ja vapaa-ajan asuntoon, mutta lisäksi paljon muuta.

Turvallisuus

Kotona-poissa -ohjauksella huolehditaan yksinkertaisella tavalla, että mitään turhaa ei jää päälle, mutta toisaalta tarpeelliset toiminnot jäävät käyttöön.

Palovalvonta huolehtii palohälytyksestä ja samalla se katkaisee riskiä lisäävät sähköryhmät, ilmanvaihdon ja muut koneet.

L-ohjauskeskus varoittaa paloilmaisimien akkuviasta ja huomioi myös sähkökatkot niin, että se vähentää akkujen kuormitusta sähkökatkon ajaksi.

Erilaisia etäohjauksia on myös mahdollista käyttää lisävarusteiden avulla.

Valaistus

Sisävalojen ohjaukseen tarvitaan myös valokeskus ja sen toiminnot ohjataan tämän L-ohjauskeskuksen kautta. Sisävalojen keskitettyyn ohjaukseen kuuluu:

- kaikkien valojen sammutus, esim poistuttaessa

- osittainen valojen sammutus, esim nukkumaan mennessä

- perusvalojen eli kulkuvalojen sytytys, esim kotiin tullessa tai yöllä liikkuessa.

Talon ulkovalaistus on jaettu viiteen eri ryhmään:

Yleisvalot - tyypillisesti pollarivalaisimia tai pylväsvaloja

Kohdevalot - korostusvaloja istutuksille, puille tai kiville ym näyttäville elementeille

Julkisivuvalot - rakennusten seinillä tai räystäillä tai valonheittimiä, joilla korostetaan rakennusarkkitehtuuria.

Koristevalot - tyypillisesti joulun tai nykyisin koko kaamosajan koristeluun tarkoitettuja valoketjuja tai patsaita tms. 

Edellä kuvatut neljä ryhmää toimivat joko automaattisesti tai painikkeilla käsikäyttöisesti. Automatiikka huolehtii myös käsin ohjattujen valojen sammuttamisesta viimeistään seuraavana aamuna. Koristevaloille on luonnollisesti kalenteriohjaus. Automatiikkaa voi asetella keskuksen näytöltä omiin tottumuksiin sopivaksi. Esimerkiksi sydänyön ajaksi voi olla yökatko, jonka ajat voi sitten itse valita.

Viidentenä ulkovaloryhmänä on yövalot, jotka syttyvät aina pimeän ajaksi. Yleensä talon numero valaistaan näin, mutta joissakin tapauksissa voi turvallisuuden kannalta olla tarpeen valaista joitakin kriittisiä paikkoja aina pimeällä.

Sisäänkäynteihin ja varastoihin, katoksiin tms suunnitellaan monesti myös liikeohjaus. L-keskukseen on saatavana myös langatton kauko-ohjain, jolla ulkotilojen valaistusta voi ohjata myös talon ulkopuolella käsikäyttöisesti.

Valaistuksen lisäksi L-keskuksen kautta ohjataan kahta tarkemmin määrittelemätöntä sähköryhmää talon ryhmäkeskuksessa. Näihin ryhmiin voi sähkösuunnitelmassa määritellä vaikka auton lämmitystä varten pistorasiat tai terassin säteilylämmittimen.

Syvyys:
120 mm
Korkeus:
525 mm
Leveys:
400 mm
Paino:
4000 g