8283 Kodinohjaus ja hallintapaneeli Smart 3
8283 Kodinohjaus ja hallintapaneeli Smart 3 8283 Kodinohjaus ja hallintapaneeli Smart 3 8283 Kodinohjaus ja hallintapaneeli Smart 3 8283 Kodinohjaus ja hallintapaneeli Smart 3 8283 Kodinohjaus ja hallintapaneeli Smart 3 8283 Kodinohjaus ja hallintapaneeli Smart 3 8283 Kodinohjaus ja hallintapaneeli Smart 3 8283 Kodinohjaus ja hallintapaneeli Smart 3 8283 Kodinohjaus ja hallintapaneeli Smart 3
Selega Tuote Oy

8283 Kodinohjaus ja hallintapaneeli Smart 3

Monipuolinen ohjausratkaisu pientalon automaatioon. Sopii yhteen Selega ryhmäkeskuksen ja valokeskusten kanssa

2 490,00 €
Sisältää alv. 24.00 %
Toimitusaika 2 - 3 työpäivää

SELEGA-periaatteet

Ensiksikin talo ei saa olla älytekniikan varassa. Äly voi olla lisävaruste tavallisen perustekniikan päällä. 

SELEGA-kodinohjaus pyrkii monin eri ratkaisuin varmistamaan, että em periaate toteutuu mahdollisimman kattavasti. Käytämme yleisiä komponentteja ja yksinkertaisia releohjauksia. Meidän mielestä toimintavarmuus ja pitkäikäisyys ovat kestävää kehitystä ja samalla säästetään materiaalia ja energiaa, kun tuote kestää aikaa.

Toinen yhtä tärkeä periaate on, että kodinohjaus tulee olla niin helppo käyttää, että siitä on oikeasti hyötyä.

Smart 3 on meidän monipuolisin ohjaustekniikka, johon on saatu mahtumaan koko joukko tärkeimpiä toimintoja. Niiden hallinta tapahtuu yksinkertaisesti muutamalla painikkeella, joissa on selkeät merkkivalot ja vieressä on näyttö, joka opastaa. Monimutkaisiin valikoihin ei tarvitse mennä päivittäisessä käytössä. 

Sijoitus

Smart 3 hallintapaneeli asennetaan keskeiseen paikkaan talossa, esimerkiksi pääeteiseen.

Hallintapaneelissa on selkeät käyttöpainikkeet merkkivaloineen sekä näyttö, josta käyttäjä näkee talon tilan ja ohjeita.

Hallintapaneeli on seinään upotettuna ja tummennetulla kannella varustettuna tyylikäs, havainnollinen ja näyttävä kokonaisuus. Tekniseen tilaan tai vastaavaan asennetaan virtalähde ja kytkentäkotelo sekä varsinainen ryhmäkeskus. Sisävalaistuksen ohjaukseen tarvittavat valaistuskeskukset asennetaan sähkösuunnitelman mukaan tekniseen tilaan tai muualle taloon hajautetusti.

Toiminnot

Smart 3 ohjaa talon ulkovalaistuksen kolmena ryhmänä:

- yövalot, yleisvalot ja kohdevalot

Ohjauksessa käytetään luonnon valotasoa tai astronomista kalenteriohjausta, kelloa ja painikkeita sekä mahdollisesti liikeohjausta.

Lisäksi ohjataan kahta muuta sähköryhmää (Ohjaus1 ja Ohjaus 2) ja näille käyttäjä voi asettaa kellon, kalenterin, hämäräkytkimen tai ajastimen. Käyttäjä voi myös määritellä, toimivatko ohjaukset poissa ollessa vai ei.

Sisävalaistuksen ohjaukseen Smart 3 ohjauspaneelin kautta saadaan kaikkien valojen sammutus, osittainen sammutus (ns yötilanne) ja kulkuvalaistuksen sytytys sekä ns tilannevalaistus, jonka käyttäjä voi määritellä. 

Keskitettyjä ohjauspainikkeita voi olla hajautettuna eri puolille taloa.

Perusnäytöllä näkyy ulkolämpötila, sähköverkon kunto ja ohjausten 1+2 ajastimet.

Painikkeilla voi näytölle ottaa muita asettelutietoja ja näin voi helposti tarkistaa, miten talo toimii.

Lisävarusteena saatavalla tekstiviestilaitteella voi hälytykset saada matkapuhelimeen ja toisaalta voi ohjata talon poissa -tilaan tai pihavalaistuksen päälle. 

Turvallisuus

Smart 3 sisältää keskeiset turvallisuustoiminnot:

-kotona/poissa: poissa -tilaan siirrytään asetettavan viiveen jälkeen.

-palovalvonta, joka katkaisee hälytystilanteessa suurimman osan sähköryhmistä.

-vuotovalvonta, joka voidaan toteuttaa yhdessä Veimart -vuotovahdin kanssa tai suoraan Selega ryhmäkeskuksen kautta.

Kaikkiin hälytystilanteisiin reagoimisesta tulee näytölle ohjeet, miten käyttäjän tulee toimia ja miten tilanne palautetaan taas normaaliksi.

Takkakytkintoiminto estää palovaroittimia toimimasta ja antamasta palohälytystä tietyn asetetun ajan. Tämä voi olla tarpeen, jos takka tyypillisesti antaa sytytettäessä hiukan savua. Herkät optiset varoittimet reagoivat liiankin herkästi näihin tilanteisiin.Pituus:
30 mm
Korkeus:
470 mm
Leveys:
300 mm